Zobrazit tento e-mail v prohlížeči

Notebook vs. Chromebook

...jaký je mezi nimi rozdíl?

Chromebook nebo Windows či MacOS? Jaký je mezi nimi rozdíl? Máme pro Vás základní informace, které Vám mohou pomoci při výběru zařízení.

Chromebooky jsou notebooky a 2v1 zařízení, na kterých běží operační systém Chrome OS. Na první pohled se Chromebook může zdát jako další v řadě notebooků. Minimalistický Chrome OS založený na webovém prohlížeči však nabízí jiný uživatelský zážitek než Windows nebo MacOS.
Pro koho je Chromebook?
 
Chromebook je jednodušší, lépe optimalizované a levnější zařízení v porovnání s Windows notebooky. Velkou oblibu si získal především na školách v severní Americe. Pomalu se však dostává i na naše školy. S aktuální situací okolo koronaviru se nabízí Chromebook jako skvělé zařízení pro distanční výuku. Chromebook může být ale také ideální jako levný domácí počítač.
Chromebook nebo notebook pro kancelářskou práci?
Produktivní aplikace jako je textový editor, tabulky a podobné, představují většinu pracovního dne. Uživatelé Windows i Chromebooku zde mají několik možností, nejoblíbenější je kancelářská sada Google Workspace pro Chromebooky a vlastní Microsoft Office pro Windows. Pokud máte obavy, že na Chromebooku nespustíte Office, nemusíte se bát,. všechny Chromebooky podporují Office Online, který běží ve webovém prohlížeči, a proto ho spustíte i na Chromebooku. 
Navíc, za předpokladu, že máte předplatné Office 365, nabízí téměř všechny funkce.
Aktualizace a zabezpečení
 
Možná Vás bude zajímat, jak je to s aktualizacemi a zabezpečením. Aktualizace probíhají na pozadí, takže stačí otevřít víko a můžete pracovat. Google také zajišťuje veškerou bezpečnost. Není tedy potřeba kupovat drahý antivirus nebo podobné programy.
Hardware
Chromebooky, se stejně jako klasické notebooky, prodávají s různým hardwarem. Z vlastní zkušenosti můžeme říci, že díky dobré optimalizaci systému Vám bude na běžnou kancelářskou práci stačit procesor Intel Core i3 a  4GB operační paměti. Velikost úložiště nemusíte příliš řešit, drtivou většinu dat budete mít uložených na cloudovém úložišti  G-Drive.
Internetová konektivita
 
V době představení Chromebooků bylo připojení k internetu nutné pro jejich užívání. Pokud jste byli offline, tak nebyl Chromebook v podstatě nic jiného než těžítko. Doba se však změnila a nyní již nepotřebujete neustálé připojení k internetu. Google aplikace nabízí offline režim. Můžete tedy pracovat, i když zrovna nemáte v dosahu žádné internetové připojení. Přesto je však nutné uznat, že práci offline zvládají notebooky s Windows lépe.
Životnost
Životnost počítače je v zásadě dána tím, jak náročný je Windows ve srovnání s hardwarem, který jej pohání. Chromebook vydrží tak dlouho, dokud je Google ochoten jej podporovat, a to je mnohem snazší určit: Google Vám to řekne.
Nevýhody
 
Jako každé zařízení i Chromebook má své nevýhody - například tisk. Tiskárny byly od základu navrženy pro práci s Windows a Mac OS. Ne každá tiskárna Vám tedy bude s Chromebookem fungovat. Vždy je potřeba si kompatibilitu ověřit na stránkách výrobce dané tiskárny.

Naše služby

Pro více informací neváhejte kontaktovat svého obchodníka.

Romana Kovalová

obchodní manažer

+420 602 310 051

[email protected]

Miroslava Šimíčková

obchodní manažer

+420 602 447 767

[email protected]

Pavel Czarnohorski

obchodní referent

+420 602 447 767

[email protected]

it.scenario.cz
Facebook
Instagram
Website
Email
© 2020Scenario s.r.o. Pohraniční 1435/86 703 00 Ostrava | Czech Republic

Chcete změnit způsob přijímání těchto e-mailů?
Změňte preference nebo odhlaste odběr.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*