Zobrazit tento e-mail v prohlížeči

Jak vybrat notebook pro studenta?

V aktuální koronavirové době je velká poptávka po školních noteboocích.
Jak ale takový notebook vybrat?
Sepsali jsme pro Vás některé důležité parametry, které Vám mohou při výběru správného školního notebooku pomoci.

1. Výdrž baterie - min. 7 hodin
První parametr, který by nás měl při výběru notebooku pro studenta zajímat, je výdrž baterie. Ta by měla vydržet notebook napájet celé vyučování, tj. alespoň 7 hodin.
2. Hmotnost - max. 1,5 kg
Studentský notebook bude často přenášen mezi domovem a školou, je proto důležité, aby se v batohu příliš nepronesl. Ideální hmotnost notebooku pro studenta je okolo 1,5 kg.
3. Velikost - 13 až 14 palců
Velikost notebooku úzce souvisí s jeho hmotností. Zpravidla platí, že čím větší notebook, tím těžší notebook. Optimální velikost tedy je 13 až 14 palců. Nejenže notebook na zádech tolik nepocítíme, ale zároveň nám nezabere ani tolik místa. Pro některé může být chybějící numerický blok nepřekonatelnou překážkou. Tento problém lze jednoduše vyřešit tím, že spolu s myší k notebooku připojíme i externí klávesnici. Zároveň tím eliminujeme možné polití notebooku neopatrným studentem. Výměna klávesnice za 100 korun je určitě méně nákladná než oprava politého notebooku.
4. Procesor - CPU passmark alespoň 4000 bodů
Pro studentské účely není potřeba mít extra výkonný procesor. Přesto bychom Vám ale doporučili volit alespoň procesory řady i3 od Intelu nebo Ryzen 3 od AMD.
5. Odolnost - důležitý faktor MIL-STD 810G
Odolnost je vlastnost, na kterou bychom v této kategorii notebooků neměli zapomínat. Výhodou je určitě odolnost vůči polití, otřesům apod. Někteří výrobci testují své produkty podle armádní normy MIL-STD 810G.
6. Úložiště - SSD
Velikost úložiště u studentského notebooku nemusí být nikterak velká. Určitě by však mělo být úložiště rychlé. Pro rychlý přístup k souborům a svižný chod systému bychom se měli vyhnout klasickým pevným diskům a místo nich zvolit SSD.
7. Operační systém - Windows / Chrome OS
Největší skupinu na trhu tvoří bezesporu notebooky s operačním systémem Windows. Na náš trh se však stále více dostávají notebooky s operačním systémem Chrome OS, zvané Chromebooky. Ty jsou populární zejména na školách v Severní Americe. Výhodou Chrome OS je jeho cena, je totiž na rozdíl od Windows zdarma. Je úzce provázán s aplikacemi Google a nabízí zajímavé nástroje pro výuku na školách.

Naše služby

Pro více informací neváhejte kontaktovat svého obchodníka.

Romana Kovalová

obchodní manažer

+420 602 310 051

[email protected]

Martina Bartusková

obchodní manažer

+420 602 447 767

[email protected]

Martin Stiborský

obchodní referent

+420 602 516 655

[email protected]

it.scenario.cz
Facebook
Instagram
Website
Email
© 2020Scenario s.r.o. Pohraniční 1435/86 703 00 Ostrava | Czech Republic

Chcete změnit způsob přijímání těchto e-mailů?
Změňte preference nebo odhlaste odběr.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*